“TRICA” ta četvrtu pobjedu Chelseaja

Premiership, 4. kolo:
Chelsea – Burnley 3:0

U prvoj utakmici 4. kola Premiershipa Chelsea je golovima Anelke, Ballacka i Ashley Colea “potopio” Burnley rezultatom 3:0, ali i igrom. Sada je klub sa Stamford Bridgea vodeći sa ukupno 12 osvojenih bodova iz četiri odigrana susreta.
Od prve minute Chelsea je krenuo furiozno prema golu Burnleya. Tri minute bilo je dovoljno da gostujući golman Brian Jensen bude na iskušenju, kada je Anelka imao odličnu priliku. Ponajbolju šansu prvog poluvremena propustio je Ballack, Deco ga je uposlio, no ponovo je Jensen uspio odbraniti svoju mrežu.
U osmoj minuti McCann nije iskoristio dobru prigodu gostiju, a najbolju Burnleyovu šansu propustio je dvije minute poslije Martin Paterson. U 22. minuti Didier Drogba prolazi kroz sredinu gostujuće odbrane, a Jensen njegov udarac izbacuje u korner. Do kraja prvog dijela još jedna dobra prilika za plave. Ashley Cole po ko zna koji put prošao je po lijevoj strani, prizemno ubacio ali se nije najbolje snašao Frank Lampard. I kada su i jedni i drugi čekali kraj prvog poluvremena, Didier Drogba ubacio je sa desne strane, Anelka odlično pratio i postavio nogu za vodstvo Chelsea od 1:0. To je bilo sve u prvih 45 minuta.
Drugo poluvrijeme bilo je nešto manje kvalitetno, ali zato su se mreže još dva puta tresle. Oba puta gostiju. Michael Ballack pogodio je glavom na ubačaj Franka Lamparda sa lijeve strane nakon samo dvije minute provedene u nastavku. Stamford Bridge se radovao, dakako osim onog dijela gdje su bili smješteni navijači Burnleya, kada je Ashley Cole poslije odličnog duplog pasa sa Lampardom topovskim udarcem matirao Jensena.
U 66. minuti Essien je pokušao sve sam napraviti, dobro šutirao sa nekih 17 metara, da bi njegov šut u novi Chelseaov korner izbacio danas odlični Brian Jensen. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a Carlo Ancelotti sa Chelseaom je došao i do četvrte ligaške pobjede uz gol razliku 10:2.

1 komentar

Komentariši